De Wij(k) beweegt samen: Tai Chi met Jurrien

24 maart, 2026 @ 09:00 - 10:00

Tijdens de Wij(k) beweegt leert Jurrien je graag de basisbewegingen van de Taoïstische Tai Chi lessen. Dit zijn zeven bewegingen die stilstaand of stilzittend kunnen worden geoefend.

We nodigen je uit om minimaal één keer mee te doen. Het zijn bewegingen die je heel eenvoudig thuis kunt oefenen. Door tijdens het oefenen van een beweging te leren tellen, is het mogelijk de tijd te gebruiken als een vorm van meditatie tijd.

De lessen van deze vorm van Tai Chi zijn gericht op het verbeteren/onderhouden van je lichamelijke en geestelijke conditie. Dat onderhouden van je fysieke gezondheid is gebaseerd op het Chinese medische inzicht dat een mens ‘verstijft’ van onder in zijn ruggengraat. Als je je wervels door zachte bewegingen masseert door de zachte bewegingen van Tai Chi, heeft dat een positieve bijdrage aan je welbevinden die dag.

Aanmelden: mag via huismiereveld@hotmail.com/app: 06-43962628, maar hoeft niet persé. Voel je vrij om binnen te wandelen.
Wanneer: wekelijks op dinsdag van 9 tot 10 uur
Waar: Huiskamer van Huis Miereveld (bruine deur door, 2x rechts)
Kosten:€ 0,00 / € 2,50 / € 5,00 (je bepaalt zelf wat je betaalt)

OP DE AGENDA

  • Activiteitenoverzicht september
    vrijdag 30 augustus @ 10:00

    Alle activiteiten van de maand september overzichtelijk op een rij.

  • Koffie(t)huis Miereveld
    maandag 9 september @ 10:00

    Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

  • De Wij(k) speelt een spelletje
    maandag 9 september @ 13:00

    Elke maandagmiddag worden er spelletjes gespeeld in de Huiskamer. Van klaverjassen, ondertussentot rummicub. Er zijn van allerlei spelletjes in huis. Loop gerust even binnen!

  • De Wij(k) is creatief op de naaimachine
    maandag 9 september @ 13:30

    Elke maandagmiddag is het naaiatelier open. Tijdens het naaiatelier kun je leren omgaan met de naaimachine, projecten starten of projecten af)maken waar je thuis niet aan toekomt. Voel je welkom!

  • De Wij(k) eet samen
    maandag 9 september @ 17:30

    Elke tweede en vierde maandag van de maand organiseren we een gezellige en smakelijke vegetarische aanschuiftafel in Huis Miereveld. Buurtgenoten koken dan samen een vegetarische verrassingsmaaltijd voor de wijk.